Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Якщо субсидія заощаджена, можна не платити обов'язковий платіж

27 грудня 2016, 09:06
24973
14
Реклама

Якщо сума заощаджених субсидій за комунальну послугу більша, ніж обов'язковий щомісячний платіж, і в платежке відбито "до оплати: 0", то субсидианты мають право не платити додаткові кошти за спожиті газ, тепло, електроенергію або воду.

Як роз'яснило Минсоцполитики, якщо сім'я використовувала менше, ніж встановлено соціальним нормативом, в наступному місяці вона має законне право на те, щоб заощаджені засоби були зараховані в рахунок наступних платежів, у тому числі обов'язкової плати за комуналку.

Наприклад, в грудні обов'язковий платіж складає 1000 грн. по соцнорме 400 кубів газу, а фактично використано тільки 300 кубів, то залишок - вартість 100 кубів - можна використовувати в наступному місяці. При цьому не треба нікому нічого повідомляти - ці суми постачальниками комунальних послуг повинні вказуватися у платежке як переплата (з мінусом).

А якщо виконавець житлово-комунальної послуги "ігнорує" заощаджену субсидію і налічує інакше, громадяни можуть поводитися із скаргами до керівників органів влади на місцях або органів місцевого самоврядування. Там допоможуть врегулювати ситуацію з неправомірним нарахуванням засобів у разі, якщо на рахунку домогосподарства числиться заощаджена субсидія.

Нагадаємо, що заощаджені на субсидіях засоби можна використовувати тільки в межах одного опалювального періоду.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини