Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Майбутні адвокати заплатять за стажування не більше 3 МЗП

22 грудня 2016, 11:34
14743
15
Автор:
Реклама

Розмір внеску на те, що стажується не зможе перевищувати 3 мінімальних заробітних плат за станом на день подачі заяви про призначення стажування.

При цьому внесок розподіляється таким чином:

- 70 % сплачується стажистом безпосередньо на користь керівника стажування і використовується виключно для забезпечення того, що стажується і компенсації витрат такого керівника;

- 30 % сплачується стажистом на забезпечення діяльності кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури, Вищій кваліфікаційно-дисциплінарній комісії адвокатури.

У випадку якщо за результатами стажування рада адвокатів регіону прийняла рішення про продовження стажування, розмір додаткового внеску не може перевищувати 0,5 МЗП, встановленою за станом на день ухвалення вказаного рішення, за кожен місяць додаткового стажування.

Крім того, розмір плати за складання кваліфікаційного іспиту не зможе перевищувати 3 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених законом на день подачі обличчям заяви про допуск до складання іспиту.

Розмір щорічних внесків адвокатів на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування не зможе перевищувати прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого стану на 1 січня відповідного календарного року.

Ці зміни в Закон "Про адвокатуру і адвокатській деятельсноти" внесені Законом "Про внесення змін до Податкового кодексу України відносно забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2017 році" (проект № 5132).

НААУ вже призвала Президента ветувати цей Закон.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини