Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Национализованный "Приватбанк" працює в звичайному режимі

19 грудня 2016, 11:06
2500
2
Реклама

Приватбанк функціонує в звичайному режимі і виконує зобов'язання перед клієнтами і партнерами, працюють банкомати і термінали. Усі громадяни, які зберігають засоби в цьому банку і користуються його сервісами, матимуть повний доступ до своїх рахунківзаявили Мінфін і НБУ.

Також в заяві говориться, що проблеми у банку накопичувалися вже багато років і посилилися останнім часом. Головною їх причиною стала незважена кредитна політика банку, яка привела до втрати банком капіталу (загальна потреба Приватбанку в капіталі складала 148 млрд. грн.). НБУ відніс банк до категорії неплатоспроможних і звернувся до уряду з пропозицією передати цей системно важливий банк в державну власність. З проханням про входження держави в капітал Приватбанку звернулися в Кабмін і акціонери, зобов'язуючись реструктуризувати кредити, надані юрособам, до 1 липня 2017 року.

Крім того, сьогодні Президент України Петро Порошенко в зверненні до українців заявив, що держава гарантує клієнтам Приватбанку недоторканість і цілісність їх грошей.

Сьогодні, 19 грудня, Президент вніс у ВР законопроект № 5553 про внесення змін відносно забезпечення державою вкладів фізосіб. Текст проекту доки не опублікований.

Що стосується системи електронних платежів "Приват-24"глава НБУ Валерія Гонтарева сьогодні під час брифінгу сказала, що не знає, як система працюватиме після націоналізації. На даний момент команди НБУ і ФГВФЛ оцінюють і аналізують роботу програми. По словах В. Гонтаревой, аналогічні програми в державних банках працюють навіть краще.


Перехід ПАО "Приватбанк" в державну власність відбудеться відповідно до ст. 41-1 Закону "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб". У зв'язку з цим буде змінено правління і награду Приватбанку. Інших змін в роботі банку не станеться, усі відділення і співробітники працюватимуть і далі.


Читайте також:
"Приватбанк" переходить в державну власність
Змінені умови участі держави у виведенні неплатоспроможного банку

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини