Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Львові відкрили перший в Україні Хаб з регуляторної політики

15 грудня 2016, 15:36
1125
0
Автор:
Реклама

Сьогодні у Львові відкрили перший в Україні Хаб з регуляторної політики. Меморандум про його створення  підписали Фонд Східна Європа у рамках  Програми USAID "Лідерство в економічному врядуванні", Школа управління Українського католицького університету за підтримки Львівської обласної державної адміністрації та Комітету підприємців Львівщини.

"Основні завдання Хабу - аналіз проектів та вже існуючих місцевих регуляторних актів включно з розрахунками М-тесту, розробка на основі кращого існуючого досвіду регуляцій з питань, які є найбільш пріоритетними та болючими для підприємців та громад, щоб згодом поширити нові напрацювання на інші регіони країни", - прокоментувала директор Програми USAID ЛЕВ Тамара Соляник.

Окрім цього, Хаб займатиметься моніторингом регуляторного середовища і відстеженням результативності діючих місцевих рішень. Таким чином ця пілотна ініціатива має продемонструвати важливість правильного формування регуляторного  середовища, його впливу на покращення ділового клімату та створення  позитивних результатів для  місцевих громад.

"Ідея створення Хабу виникла у березні цього року, - повідомила голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна. - Рішення, які ухвалюються владою, мають бути систематичні, вимірені, зважені, мати критерії за якими зрозуміло, що їх прийняття іде на користь людям. Тому цей Хаб - надзвичайно важливий крок: він міняє систему і підхід до прийняття рішень, підвищує роль громадськості".

"Протягом всього року мі спільно з партнерами працюємо над поліпшенням підприємницького клімату і вже маємо перші результати", - поділився роллю відкриття хабу з регуляторної політики перший заступник Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський.

Ініціатива має також посилити управлінський потенціал регіону, залучаючи молодих спеціалістів (студентів і випускників Українського католицького університету та інших ВНЗ Львівщини) до роботи в  Хабі.

Вже заразом експерти Хабу розпочали роботові у наступних напрямках: регулювання розміщення літніх майданчиків та паркування; проведення інвентаризації майна об' єднаних територіальних громад та розподіл коштів бюджету розвитку між селами-членами ОТГ.

Очікується, що основними продуктами Львівського регуляторного хабу стануть аналітичні напрацювання щодо проектів місцевих актів, рекомендації щодо змін до законодавства, аналізи регуляторного впливу, включаючи розрахунки з М-тесту, на проекти актів, періодичні оглянь регуляторного середовища регіону.

У рамках ініціативи також буде проводитися навчання для державних службовців та бізнес - асоціацій для підвищення їх обізнаності у сфері регуляторної політики та публічні слухання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини