Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суддями можуть стати особи з дипломами "правоохоронців"

1 грудня 2016, 17:30
1735
1
Реклама

Випускники за фахом "правоохоронна діяльність" і надалі зможуть обіймати класичні юридичні посади суддів і прокурорів, займатися адвокатською діяльністю, а також брати участь у відборі до нового Верховного Суду.

Про це свідчать нещодавно прийняті Кабміном зміни в перелік галузей знань і спеціальностей, по яких здійснюється підготовка претендентів вищої освіти.

Такі зміни є справжньою загрозою для реформування правосуддя в Україні, вважають експерти Реанімаційного Пакету Реформ, оскільки за допомогою правоохоронних кадрів не вдасться істотно відновити суддівський корпус, органи прокуратури і реформувати адвокатське співтовариство.

Програми і філософія підготовки претендентів за фахом "право" і "правоохоронна діяльність" істотно розрізняються, повідомили експерти. Навчання за останньою програмою не забезпечує професійну підготовку, яка б була достатньою для роботи в області класичної юриспруденції.

Тому експерти вимагають від Кабміну виключити пункт, який прирівнює спеціальність "правоохоронна діяльність" до правової освіти.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини