Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Україні стало легше платити податки

25 листопада 2016, 10:40
1839
0
Реклама

У рейтингу легкості сплати податків Paying Taxes Україна зайняла 84 місце серед 190 країн. Таким чином, наша країна піднялася на 23 позиції, адже минулого року займала 107 місце.

У Мінфіні пояснили, що на підвищення рейтингу України вплинули зміниякі сталися в податковій сфері минулого року. Зокрема, були понижені ставки ЕСВ з 41% до 22%, ставки рентної плати за користування надрами для видобутку природного газу, скасовано утримання ЕСВ у розмірі 3,6% із зарплати працівників, встановлена єдина базова ставка НДФЛ у розмірі 18% (замість двох - 15% і 20%), введений новий порядок відшкодування ПДВ і його обнародування на сайті ГФС, а також система електронного адміністрування реалізації пального.

Рейтинг Paying Taxes складається щорічно Всесвітнім банком спільно з аудиторською компанією PriceWaterhouseCoopers за підсумками попереднього податкового року/ Податкові системи оцінюються по 4 параметрам: загальна податкова ставка; час, що витрачається платником на сплату податків; кількість платежів; система відшкодування ПДВ.

Нагадаємо, на розгляді у Верховній Раді знаходиться пакет нових податкових змін від уряду (законопроект № 5368).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини