Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вирішено, як надавати послугу соціальної інтеграції випускникам інтернатів

15 листопада 2016, 12:46
548
0
Реклама

15 листопада набув чинності Державний стандарт соціальної послуги соціальної інтеграції випускників интернатных закладів (установ), затверджений наказом Минсоцполитики від 26.09.2016 № 1067.

Цей Держстандарт визначає зміст, об'єм, умови і порядок надання вказаної соцуслуги, показники її якості для суб'єктів усіх форм власності і господарювання, які надають цю послугу.

Ця соцуслуга спрямована на розвиток соціальної компетентності, сприяння реалізації особового потенціалу в період переходу до самостійного життямінімізацію ризиків попадання в складні життєві обставини.

Послуга надається вихованцям интернатных закладів (установ) різних типів і форм власності з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківської опіки, які в поточному навчальному році здобувають базову або повну загальну середню освіту, і особам з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, які виховувалися в интернатных закладах (установах).

Основою для надання соцуслуги є письмове/усне звернення (заява) до постачальника послуги. Звернутися може служба у справах дітей, керівник интернатного установи, або особисто особа з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки. З одержувачем послуги (його законним представником) полягає договір.

Після укладення договору проводиться оцінка потреб одержувача і визначається рівень його готовності до самостійного життя, розробляється індивідуальний план надання соціальної послуги інтеграції і починається надання послуги.

Послуга соціальної інтеграції вихованців интернатных закладів припускає відвідування одержувача; психологічну підтримку; розвиток, формування і підтримку соціальних навичок; консультування з питань професійного самовизначення, здобуття освіти, працевлаштування; підбір і закріплення наставника за одержувачем послуги і так далі

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини