Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності держстандарт соцуслуги по супроводу при працевлаштуванні

11 листопада 2016, 10:52
1603
1
Реклама

Сьогодні, 11 листопада, набув чинності наказ Минсоцполитики від 21.09.2016 № 1044 про затвердження Державного стандарту соціальної послуги соціального супроводу при працевлаштуванні і на робочому місці.

Цей стандарт застосовується для організації надання такої соцуслуги громадянам, які не здатні на рівних умовах конкурувати на ринку праці, знаходяться в складних життєвих обставинах, бажають працевлаштуватися і вимагають соціального супроводу.

Соцуслуга надається безкоштовно, за плату або зі встановленням диференційованої плати відповідно до законодавства.

Суб'єкти, що надають цю соцуслугу, - підприємства, установи, організації, установи незалежно від форми власності, фізособи-підприємці, що відповідають критеріям діяльності суб'єктів, надаючих соцуслуги.

Підставою для отримання соцуслуги є письмове звернення (заява) потенційного одержувача або його законного представника в підрозділ із питань соцзахисту населення. Визначаються індивідуальні потреби одержувача соцуслуги, розробляється індивідуальний план, з одержувачем полягає договір про надання соціальної послуги.

У рамках соцуслуги передбачені такі основні заходи:

- регулярні зустрічі з одержувачем, відвідування одержувача на робочому місці;
- сприяння в адаптації одержувача до виконання запропонованої роботи, пристосування робочого місця;
- навчання одержувача, розвиток трудових і соціальних навичок;
- психологічне консультування і тому подібне

Припиняється надання цієї соцуслуги, зокрема, якщо цілі супроводу досягаються, одержувач звільняється по своєму бажанню, одержувач самостійно працює більше шести місяців.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини