Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розробляється нова редакція Закону про концесії

8 листопада 2016, 17:50
842
0
Реклама

Відбулося перше засідання Міжвідомчої робочої групи з питань реформування концесійного законодавства при Мінекономрозвитку.

Робоча група спільно з Європейським банком реконструкції і розвитку працюватиме над новою редакцією Закону "Про концесії".

Нова редакція систематизує чинні закони, які регулюють здійснення концесій, і гармонізує їх із законодавством про державно-приватне партнерство (оскільки концесія є однією з форм ГЧП).

"Концесія працює у більшості цивілізованих країн і являється оптимальнішим способом розпоряджатися державними активами, чим, наприклад, оренда. У разі концесії усі капіталовкладення в об'єкт належать державі, тому механізм концесії можна і коштує застосовувати для портів, доріг, інфраструктурних об'єктів", - відмітила перший замміністра экономразвития Юлія Ковалив.

До складу робочої групи увійшли представники Мінекономрозвитку, Мининфраструктуры, Минэнергоугля, Минрегиона, Мінфіну, народні депутати, представники Секретаріату Комітету ВР з питань экономполитики і Комітету ВР з питань промислової політики і підприємництва, заступник бізнес-омбудсмена.

За інформацією Мінекономрозвитку

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини