Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВСУ не бачить підстав для звернення в КСУ з приводу звільнених у відпустці міліціонерів

31 жовтня 2016, 15:19
787
1
Автор:
Реклама

Пленум Верховного Суду України на засіданні 31 жовтня дійшов висновку про відсутність підстав для звернення до Конституційного Суду України з приводу відповідності окремих положень пунктів 8 і 11 розділу ХІ "Завершальні і перехідні положення" Закону "Про Національну поліцію" частини першої статті 8 і частини третьої статті 22 Конституції. Нормами Закону передбачено, що працівники міліції вважаються попередженими про майбутнє звільнення по скороченню штатів з дня публікації Закону, а також те, що перебування працівників міліції на лікарняному або у відпустці не є перешкодою для їх звільнення із служби в ОВД.

Основою для розгляду цього питання на Пленумі стало визначення одного з апеляційних судів, який припинив провадження у справі і звернувся у ВСУ.

Пленум визнав аргументи апеляційного суду непереконливими, відмітивши, що правове регулювання питання звільнення працівників, що знаходяться на державній службі,, а також матерів, що знаходяться в соціальній відпустці по догляду за дитиною, закріплене як на конституційному рівні, так і належним чином врегульовано на законодавчому рівні. Крім того, системний аналіз практики застосування судами вказаного питання свідчить, що судами різних рівнів неодноразово вирішувалися справи з подібною фабулою.

За інформацією прес-служби ВСУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини