Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СБУ вирішила, які посади в мирний час можуть заміщати цивільних осіб

31 жовтня 2016, 14:56
1745
0
Автор:
Реклама

Служба безпеки України наказом від 28 вересня 2016 року № 505 затвердила Порядок заміщення окремих військових посад в мирний час (на умовах термінового трудового договору) цивільними особами і перелік таких посад.

Праця цивільних осіб, що заміщають військові посади, оплачується на умовах, передбачених для відповідної категорії працівників СБУ, в межах асигнувань, виділених на оплату праці.

Військова посада, внесена в перелік, може бути заміщена тільки працівником, який не є держслужбовцем і має споріднену спеціальність, що відповідає коду посади відповідно до Класифікатора професій ДК 003: 2010.

Термін трудового договору з працівником, що заміщає вакантну військову посаду, може визначатися календарними місяцями або роками або до призначення на цю посаду військовослужбовця. У разі прийняття працівників на посади, які укомплектовані військовослужбовцями, на період їх відпусток по догляду за дитиною терміновий трудовий договір полягає на період цих відпусток.

Заміщенню не підлягають посаді військовослужбовців, посадовими інструкціями яких передбачено безпосереднє виконання завдань оперативно-розшукової або контррозвідувальної діяльності, пов'язаних із здійсненням в установленому порядку конфіденційної співпраці з громадянами України і іншими особами, участь в проведенні бойових і охоронних заходів, проведення оперативної установки, виконання завдань по охороні об'єктів СБУ, на яких введений особливий режим діяльності, а також об'єктів, на яких зберігається зброя, боєприпаси і спеціальна техніка, здійснення автотранспортного забезпечення оперативно-розшуковий діяльність.

У перелік посад, які в мирний час можуть заміщатися цивільними особами, зокрема, увійшли: інженер, фахівець, начальник лікарні, лікарі по спеціальностях, диригент, наукові співробітники, бухгалтер, юрисконсульт, коректор, бібліотекар, водій, мехник гаража, артист оркестру, матрос-рятувальник.

Термінові трудові договори, ув'язнені з цивільними особами відповідно до частини третьої статті 6 Закону "Про військовий обов'язок і військову службу" до набуття чинності справжнього наказу, продовжують діяти до закінчення терміну, на який вони були ув'язнені.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини