Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПДВ відшкодовуватиметься своєчасно і прозоро, - Президент

26 жовтня 2016, 16:03
570
1
Реклама

У Україні зроблений крок до публічної реєстрації заяв про повернення суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість, заявив Президент Петро Порошенко, кажучи про створення єдиного реєстру ПДВ.

"Це буде величезне досягнення, уперше за 25 років існування Україна буде своєчасна, прозоро виплачувати і відшкодовувати ПДВ", - сказав Глава держави на засіданні Національної ради реформ.

Йдеться про законопроектахякі готуються до представлення на розгляд Верховної Ради.

"У законопроекті ми бачимо дуже рішучі кроки, щоб навести остаточний лад в системі відшкодування ПДВ. Не буде ніяких подвійних реєстрів, не буде ніяких спроб або кроків в ручному режимі, щоб використовуючи політичну, фінансову або іншу мотивацію пересувати в цьому реєстрі компанії вгору або вниз", - підкреслив Президент.

Пропонується, щоб реєстр і бази даних велися ГФСоскільки вона має усю інформацію і звітність, але повне адміністрування і контроль за прозорістю і порядком повернення ПДВ забезпечуватиметься Мінфіном.

На спроби зловживань з ПДВ буде відповідна реакція ГПУ, СБУ, НАБУ, Спеціалізованої прокуратури, відмітив П. Порошенка, адже "якщо хтось спробує залізти туди - сліди точно залишаться".

За переконанням Президента, введення відкритої системи відшкодування ПДВ є не лише інструментом поліпшення якості адміністрування податків, спрощенням життя для платників податків, але і потужним інструментом зменшення корупції: "Буде значно менше спокуси створювати позапланові перевірки, зустрічні перевірки".

Глава держави також виразив надію, що буде знайдений шлях вирішення проблеми заборгованості по поверненню ПДВ. Він відмітив позитивну динаміку скорочення цієї заборгованості "навіть при дуже обмежених можливостях бюджету" з 25 млрд грн. до 16 млрд грн. Президент припустив, що заборгованість по ПДВ, що виникла до цього, має бути покрита за рахунок засобів, отриманих від спецконфіскації. У випадку якщо не буде підтриманий відповідний законопроект, то ці виплати можуть бути підтримані відповідними цінними паперами держави.

За інформацією прес-служби Президента

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини