Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За квотою омбудсмана у ВККС увійшов Андрій Козлов

26 жовтня 2016, 15:00
881
1
Автор:
Реклама

24 жовтня 2016 року конкурсна комісія, створена Уповноваженим ВР з прав людини, обрала переможця, який увійде до складу ВККС за квотою омбудсмана.

Ним став Козлів Андрій Георгійович. Друга за результатами конкурсу - Островская Олена Василівна.

А. Козлів - координатор проекту "Підтримка відкритого, демократичного процесу реформ в Україні" організації Democracy Reporting International.

Конкурс був проведений у виконання нового Закону "Про судоустрій і статус суддів"згідно з яким до 30 жовтня 2016 року мають бути призначені додаткові члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

11 жовтня Валерія Лутковская прийняла рішення про проведення публічного конкурсу і утворення конкурсної комісії, до складу якої увійшли представники правозахисних організацій і інші представники громадянського суспільства, зокрема, виконавчий директор Українського союзу Хельсінкі з прав людини Аркадій Бущенко, Президент Інституту прикладних гуманітарних досліджень Михайло Буроменский, керівник адвокационного Центру союзу Хельсінкі з прав людини Борис Захаров, експерт ОО "Центр політико-правових реформ" Дмитро Калмыков, а також працівники Офісу омбудсмана - представник уповноважений з питань зв'язок з громадськість і інформаційний технологія Михайло Чаплыга і заступник керівник секретаріат Олена Смирнов. Очолив конкурсну комісію Керівник Секретаріату Уповноваженого Богдан Крикливенко.

Впродовж 10-денного терміну, встановленого для прийому документів, заявки на участь в публічному конкурсі подали 9 претендентів.

За інформацією прес-служби омбудсмана

Фото: fb А. Козлова

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини