Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продавати спецдозволи на користування надрами планують через ProZorro

25 жовтня 2016, 09:29
786
0
Реклама

У Міністерстві екології і природних ресурсів розпочата робота над проектом реформування Госгеонедр. Мета - розвиток і нарощування мінерально-сировинної бази з вивченням потенціалу надр України і геологічних процесів.

Міністр екології Остап Семерак відмітив, що на сьогодні мінерально-сировинна база в Україні не розвивається: "В переважній більшості це використання геологічної інформації, яка була здобута ще за радянських часів". Для виправлення ситуації необхідно реформувати систему управління в Госгеонедр і в геологічній сфері діяльності по системах, що функціонують в ЄС, США, а особливо для України цікава модель реформування, яка свого часу була введена в Канаді.

Видача спецдозволів на користування надрами повинно відбуватися прозоро і на конкурсній основі. "Готові пакети спецдозволів на здобич цих корисних копалини повинні продаватися на відкритому прозорому аукціоні без корупційних преференцій. Ми ведемо переговори про їх продаж через систему ProZorro", - розповів Міністр.

Крім того, Остап Семерак підкреслив важливість здійснення природоохоронного контролю за використанням надр : "Добувачі корисних копалини зобов'язані вести свою господарську діяльність з урахуванням природоохоронного законодавства. Функцію моніторингу за їх діяльністю повинна здійснювати точно не служба, яка видає ліцензії на користування надрами. У цьому контексті важлива також реформа Госэкоинспекциияку ми хочемо перетворити на природоохоронну службу. Саме вона відстежуватиме дотримання природоохоронного законодавства, зокрема, у сфері геології на надр".

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини