Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГПУ повідомила про підозру адвоката, причетного до шахрайства з державним цукром

13 жовтня 2016, 10:02
829
4
Реклама

Генеральна прокуратура України продовжує вживати заходи з метою запобігання можливим шахрайським угодам з державним цукром, протидії рейдерським захопленням компаній і залучення винних в цьому осіб до встановленої законом відповідальності.

Як повідомлялося раніше, Генпрокуратурою спільно з працівниками Служби безпеки України 26.03.2016 попереджені збитки державі на більш ніж півмільярда гривен із-за спроби рейдерського захоплення цукру, належного ГСБУ "Аграрний фонд", під виглядом проведення старанних дій на одному з підприємств в м. бровари Київської області. Встановлено причетність до здійснення шахрайства з майном на суму більше 200 млн грн. одного з адвокатів Києва.

За результатами проведення 28.09.2016 обшуків у цього адвоката вилучено злочинні схеми рейдерських захоплень підприємств, підробний друк, який використовувався для захоплення підприємства, більше 10 друку інших суб'єктів господарювання, більше 10 мобільних телефонів і стартових пакетів операторів стільникового зв'язку для конспіративної спілкування.

Слідством отримано доказу того, що адвокат брав участь в підробці документів, здійснював юридичний супровід злочинної діяльності, надавав ради іншим співучасникам по реалізації шахрайських угод, а також необхідні засоби для їх здійснення, ховав у себе знаряддя злочину для ускладнення виявлення і вилучення правоохоронними органами, забезпечував прикриття злочинної діяльності співучасників злочинів і здійснював інші дії. Це стало основою для повідомлення йому 07.10.2016 про підозру в скоюванні карних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 358 (підробка документів, друку, штампів і бланків, збут або використання підробних документів, друку, штампів) Карного кодексу.

Джерело: ГПУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини