Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується уточнити правила використання житлових будівель і приміщень

12 жовтня 2016, 16:38
1311
1
Реклама

Комітет ВР з питань містобудування і ЖКГ рекомендує прийняти за основу законопроект № 2166а "Про внесення змін до статей 7, 8 Житлового кодексу відносно визначення порядку виключення житлових будинків (їх частин), квартир із складу житлового фонду і перекладу житлових будинків і приміщень в нежитлові і нежитлові до складу житлових".

Мета змін - забезпечити фізичним і юридичним особам можливість реалізувати свої права, свободи і законні інтереси використанню житлових будівель і приміщеньу тому числі і для розвитку підприємництва.

Законопроектом пропонується чітко визначити повноваження органів місцевого самоврядування в цих питаннях, що зменшить можливості для корупції.

Передбачається уточнити порядок виключення житлових будинків/квартир із складу житлового фонду, а саме у випадку:
- визнання житла аварійним, непридатним для проживання;
- знос за мотивами громадської необхідності;
- здійснення власником дозволеної законом діяльності.

Дію вказаних норм Житлового кодексу передбачається розповсюдити на усе житлові будинки і приміщення незалежно від форми власності.

Документом також пропонується внести зміни в статтю 8 ЖК, уточнивши механізм перекладу житлових будинків (їх частин), квартир в нежитлові і нежитлові - до складу житлових, а саме у випадку:
- зміни функціонального призначення житлового будинку або приміщення;
- проведення письмового опитування визначених законом осіб про надання згоди на такий переклад;
- наявність укладень відповідних державних органів.

Також передбачається встановити, що умови і порядок перекладу житлових будинків і квартир в нежитлові і нежитлові - до складу житлових визначаються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування держполітики у сфері ЖКГ.

Джерело: ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини