Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підвищений поріг продажів, які можна проводити без РРО

27 вересня 2016, 10:33
1536
0
Реклама

Кабмін підвищив поріг розрахункових операцій, які можна проводити без застосування реєстратора розрахункових операцій, - з 200 тис. грн. до 500 тис. грн. у рік і з 75 тис. грн. до 250 тис. грн. у рік, залежно від форми і умов здійснення діяльності.

При цьому передбачається обов'язкове використання РРО при перевищенні річного доходу 1 млн грн. незалежно від виду діяльності.

Крім того, документ звужує перелік підприємств, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО (з використанням РК і КУРО).

Використання касових апаратів стає обов'язковим для суб'єктів господарювання, які надають побутові послуги (окрім тих, які надають їх на території села)послуги носильників з додаванням багажу на вокзалах і в портах, послуги з реалізації квитків державних лотерей.

Відповідні зміни внесені в постанова КМУ від 23 серпня 2000 року №1336.

За словами Міністра экономразвития Степана Кубива, прийняття таких змін сприятиме усуненню конфліктних ситуацій між контролюючими органами і суб'єктами господарювання, спрощенню здійснення розрахункових операцій і скороченню витрат суб'єктів господарювання від продажу товарів і надання послуг в невказаних об'ємах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини