Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

УСЮ направив в Генпрокуратуру звернення Гречковского про погрози

26 вересня 2016, 10:32
588
2
Автор:
Реклама

Відповідно до рішення від 22 вересня 2016 Вища рада юстиції розглянула звернення Генеральної прокуратури про ініціацію питання про ухвалення рішення про внесення в орган, Гречковского Павла Миколайовича, що призначив, членом Вищої ради юстиції, уявлення про припинення його повноважень. За результатами розгляду прийнято рішення провести перевірку приведених в зверненні фактів.

З метою проведення повної, об'єктивної і усебічної перевірки Вища рада юстиції 23 вересня направила в Генпрокуратуру офіційне прохання про надання доказівщо свідчать про порушення П. Гречковским присяги члена УСЮ.

До звернення додаються заяви члена П. Гречковского від 4 березня і 5 вересня 2016 року про погрози у його адресу, про яких він оголосив на засіданні УСЮ 22 вересня 2016 року.

Голова УСЮ И. Бенедисюк так прокоментував ситуацію: "В листі Генерального прокурора України Юрія Луценка на адресу Вищої ради юстиції вказано, що 21 вересня 2016 року П. Гречковскому повідомлене про підозру в скоєнні злочину, передбаченого частиною третьої статті 15, частиною четвертої статті 190 Карного кодексу України (замах на шахрайство). Факт вручення підозри не є достатньою основою для висновку про порушення присяги або відсутність такого порушення, з чим погодилися і представники Генпрокуратури. Саме тому Рада звернулася до Генерального прокурора з офіційним зверненням про надання відповідних доказів, оцінка яких Вищою радою юстиції в межах початої перевірки дозволить зробити об'єктивне і справедливе укладення. Крім того, просимо політиків і ЗМІ не спекулювати на тему хабарництва у Вищій раді юстиції, оскільки кваліфікація вказаного діяння Генеральною прокуратурою України доки не торкається корупційного правопорушення".

Джерело: УСЮ

Нагадаємо, член УСЮ Павло Гречковский підозрюється у мошеничестве. Генпрокурор заявивщо він вимагав півмільйона доларів за здійснення впливу на суд. На час слідчих дій П. Гречковский вирішив не участовать в засіданнях УСЮ. У свою чергу, УСЮ вирішив витребувати у Генпрокурора докази причетності П. Гречковского до злочину для того, щоб вирішити питання відносно припинення його повноважень.

Нагадаємо, П. Гречковский був обраний З'їздом адвокатом України, відкликати його з посади можуть тільки адвокати.

Сам П. Гречковский вважає ця справа замовленим. Він заявивщо інформував голову УСЮ Ігоря Бенедисюка про погрози, що поступали йому, з боку впливових осіб: "Я чекав і писав у своїй заяві ще у березні місяці про те, що згідно моєї інформації, відносно мене готується такого роду провокація. Я це підтвердив у своїй заяві від 5 вересня голові Вищої ради юстиції, я вказав конкретні імена і посадовців з МВС і ГПУ, які мені погрожували і сказав, хто саме робив ці погрози".

22 вересня до П. Гречковскому була застосована запобіжний захід у вигляді запоруки в сумі 3 895 606 грн.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини