Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлений порядок оформлення виїзду на ПМЖ за кордон

23 вересня 2016, 09:03
14532
2
Автор:
Реклама

МВС наказом від 16 серпня 2016 року № 816 затвердило Порядок виробництва по заявах про оформлення документів для виїзду громадян України за рубіж на постійне проживання.

Оформлення документів для виїзду за межу на постійне місце проживання здійснюється:

1) особі, що досягла 16-річного віку, - на підставі його особистої заяви затвердженої форми;

2) особі, що не досягла 16-річного віку, особі, яка визнана судом обмежено дієздатним або недієздатним, - на підставі заяви однієї з батьків (усиновлювачів), опікунів, опікунів або інших законних представників.

Заява оформляється на ім'я керівника територіального органу ГМС і подається по зареєстрованому місцю проживання в Україні.

У разі звернення заявника по оформленню документів для виїзду за кордон на постійне проживання разом з дітьмищо не досягли 16-річного віку, заповнюються окремі заяви на кожну людину.

Разом із заявою подаються документи (оригінали і копії):

1) 3 фотографії розміром 3,5 х 4,5 см;
2) паспорт громадянина України (для осіб, що досягли 14-річного віку);
3) свідоцтво про народження (для осіб, що не досягли 14-річного віку);
4) довідка про реєстрацію місця проживання;
5) документ, що засвідчує особу законного представника;
6) документ, що підтверджує повноваження особи в якості законного представника, крім випадків, коли законним представником є один з батьків (усиновлювачів);
7) нотаріально завірена згода законних представників, які залишаються в Україні, на виїзд (чи копію свідоцтва об смерті або рішення суду про позбавлення батьківських прав, про визнання особи обмежено дієздатним або недієздатним, або безвісно відсутнім або оголошення його померлим);
8) нотаріально завірена згода дитини у віці від 14 до 16 років на виїзд за кордон на постійне проживання;
9) копію рішення суду, завірену в установленому порядку, - за відсутності згоди однієї із законних представників на виїзд за кордон на постійне місце проживання дитини, що не досягла 16-річного віку, або особи, визнаної судом обмежено дієздатним або недієздатним;
10) документів, що підтверджують оплату.

Заява розглядається в течію 3 місяців з дня подачі.

Рішення про оформлення документів для виїзду або про відмову приймається територіальним органом ГМС не пізніше 5 робочих днів після перевірки документів і оформляється шляхом заповнення тієї, що відповідає відмітки у заяві.

Про відмову заявник письмово повідомляється не пізніше 5 робочих днів. О позитивному рішенні заявник також повідомляється впродовж 5 днів. В цьому випадку необхідно:

- зняти з реєстрації своє місце проживання в Україні;

- надати територіальному органу ГМС паспорт громадянина України і закордонний паспорт для проставляння в них штампу про оформлення виїзду за межу на постійне місце проживання або внесення відповідної інформації у безконтактний електронний носій. У разі наявності у особи, яка виїжджає за кордон на постійне проживання, двох паспортів громадянина України для виїзду за кордон надаються обидва паспорти;

- отримати довідку ГФС про сплату НДФЛ і про відсутність податкових зобов'язань по такому податку, яка подається в органи митного контролю при перетині митного кордону України і є основою для проведення митних процедур.

Термін дії рішення про оформлення документів для виїзду за кордон на постійне проживання складає 6 місяців з дня його прийняття. Якщо заявник в зазначений термін не звернувся в територіальний орган ДМС для оформлення документів, рішення втрачає силупро що робиться відмітка в заяві.

Наказ набуде чинності 1 жовтнявідповідно втратить силу наказ МВС від 21 грудня 2004 роки № 1603 "Про затвердження Порядку виробництва по заявах про оформлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон і проїзних документів дитини".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини