Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заплановано спростити постановку платника податків на облік і реєстрацію платників ПДВ

13 вересня 2016, 13:46
811
0
Реклама

ГФС розробила і опублікувала проект наказу Мінфіну "Про затвердження змін в Порядок обліку платників податків і зборів і Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість".

Метою розробки проекту є відміна або спрощення (удосконалення) окремих документів, які представляються платниками податків в контролюючі органи і видаються контролюючими органами платникам податків.

Передбачається відмінити:

- Довідку про постановку на облік платника податків (ф. № 4-ОПП), яка видавалася контролюючим органом. Для платника податків, відомості про яке не підлягають включенню в ЕГР, вводиться нова довідка про постановку на облік - ф. № 34-ОПП;

- Повідомлення про постановку на облік по неосновному місцю обліку (ф. № 16-ОПП), яке видавалося контролюючим органом.

Для постановки платника податків на облік по неосновному місцю обліку проектом вводиться нова спрощена форма заяви (ф. № 17-ОПП)у якій вказуються тільки контролюючі органи, в яких платник бажає стати на облік по неосновному місцю обліку. Така заява може бути подана в контролюючий орган як по неосновному місцю обліку, так і по основному місцю обліку.

Передбачається постановка на облік по неосновному місцю обліку також на основі повідомлення про об'єкти оподаткування чи об'єктах, пов'язаних з оподаткуванням або через які здійснюється діяльність (ф. № 20-ОПП). Таке повідомлення подається в контролюючий орган по основному місцю обліку.

Якщо платник податків визначив в повідомленні по ф. № 20-ОПП контролюючий орган, в якому він бажає стати на облік по місцезнаходженню відповідного об'єкту оподаткування (неосновне місце обліку), то він звільняється від обов'язку представлення додаткових заяв в контролюючі органи по місцезнаходженню об'єктів оподаткування.

Також проектом вносяться зміни в заяву про постановку на облік (ф. № 1-ОПП), згідно з якими при призначенні/зміні бухгалтера необхідно заповнювати тільки розділ, що стосується даних про бухгалтера.

Проект спрощує форму реєстраційної заяви платника ПДВ. Зокрема, з ф. № 1-НДС виключаються відомості про: найменуванні контролюючого органу, де здійснюється реєстрація або перереєстрація платника; місці знаходження (місці проживання) платника при первинній реєстрації платником ПДВ; контактних телефонах заявника і відповідальних осіб платника (для юридичних осіб); кількості працюючих і тому подібне

Новою формою заяви передбачено, що у разі добровільної реєстрації платником ПДВ або у разі перереєстрації платником ПДВ особа подає тільки один (перший) лист заяви. Два листи заяви подаються тільки при обов'язковій реєстрації, а також при реєстрації платниками ПДВ інвесторів (операторів) за угодою про розділ продукції, учасників договору про спільну діяльність, що управляють майном.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини