Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет ВР надав роз'яснення ЦВК по виборах в громадах

9 вересня 2016, 09:03
513
0
Реклама

По зверненню Минрегиона Комітет Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики і місцевого самоврядування надав Роз'яснення Центральній виборчій комісії про проведення перших місцевих виборів в об'єднаних територіальних громадах, розташованих на території суміжних районів, і у разі добровільного об'єднання територіальної общини міста обласного значення з територіальними громадами інших сіл, селищ, міст без внесення змін до меж відповідних районів.

У Роз'ясненнях чітко говориться про те, що ЦВК не має юридичних підстав не призначати вибори:

- у разі входження територіальної общини, розташованої на території суміжного району, до складу об'єднаної територіальної общини, адміністративний центр якої знаходиться в межах іншого району;

- у разі добровільного об'єднання територіальної общини міста обласного значення з територіальними громадами інших сіл, селищ, міст без внесення змін до меж відповідних районів.

"Виборам в об'єднаних територіальних громадах бути! Ще одно перешкода на шляху децентралізації усунена", - прокоментував Міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко.

За інформацією Минрегиона

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини