Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вимога вказувати батька для незаміжніх породіль хочуть відмінити

19 серпня 2016, 09:09
2411
0
Автор:
Реклама

Відбулося засідання робочої групи по змінах у системі реєстрації актів цивільного стану під керівництвом Павла Мороза. Експерти представили готовий проект реформи.

Україна поступово відходить від радянських норм, паперові носії замінюються електронними, кореспонденція переводиться в цифровий формат, реалізується політика децентралізації. Тому вирішено наділити міські ради функціями РАГС. Ці органи зможуть надавати ті ж послуги, що і Мінюст, але засоби будуть спрямовані до місцевого бюджету.

Зараз працює пілотний проектщо дозволяє реєструвати брак за одну добу. Наступний крок - внесення змін до Сімейного кодексу: громадяни зможуть самостійно вибрати як швидко їм треба зареєструвати відносини (за добу, три дні, тиждень або місяць). Розмір адміністративного збору залежатиме від швидкості здійснення процедури.

Залишається відкритим питання про наділ функціям РАГС нотаріусів. По словах П. Мороза, до нього повернуться після наповнення Реєстру і "очищення корпусу від недобросовісних служителів Феміди".

Крім того, члени робочої групи наполягають на відміні вимоги вказувати відомості про батька у разі коли жінка, що не полягає в шлюбі, реєструє новонароджену дитину.

Проект буде представлений на розгляд до парламенту восени.

Джерело: Мінюст

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини