Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Е-декларація легітимна і без техсогласования, - суддя Аблов

15 серпня 2016, 14:27
3147
4
Автор:
Реклама

Заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва Євгеній Аблов вважає, що заяви про нелегітимність е-деклараций із-за запуску ресурсу без соотвествующей атестації держспецзв'язку безпідставні.

За його словами, заяви громадських діячів про те, що е-декларации, представлені чиновниками до отримання сертифікату від держспецзв'язку є нелегітимними, і тому декларанта неможливо буде притягнути до відповідальності за подачу недостовірної інформації, свідчать про юридичну неписьменність.

Суддя пояснив, що відсутність сертифікату держспецзв'язку може привести тільки до збору додаткових доказівнаприклад, призначенню, проведенню і отриманню експертиз з питання несанкціонованого втручання на сайт, сервер і ін. Таким чином, подана з 15 серпня 2016 року декларація може бути доказом в суді. Після отримання експертного укладення про відсутність втручання і буде прийнято законне рішення у справі.

Е. Аблов відмітив, що наявність або відсутність сертифікату впливає тільки на кваліфікацію дій посадовців НАПКякі прийняли рішення запустити систему без узгодження з держспецзв'язку.

Також він додав, що порушенням закону є неподання е-декларации у встановлений термін: "Без сертифікату треба виконувати Закон і здавати. Усе навіть без сертифікату для декларанта законно, питання по сертифікації можуть виникнути виключно до НАПК".

Нагадаємо, в 00:00 15 серпня НАПК запустило е-декларирование, незважаючи на неузгодження.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини