Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запущений реєстр внутрішньо переміщених осіб

2 серпня 2016, 10:15
2045
0
Автор:
Реклама

З 1 серпня Міністерство соціальної політики в тестовому режимі запустило єдиний реєстр внутрішньо переміщених осіб. Раніше він обмежувався регіональними форматами: кожен окремий орган соціального захисту адміністративно-територіальної одиниці мав свій реєстр. Ці реєстри працювали автономно, тому виникали труднощі з визначенням загальної кількості переселенців, їх місця знаходження, реального стану виплат і т. д.

Реєстр забезпечує електронну інформаційну взаємодію Минсоцполитики з громадянами, волонтерами, організаціями з питань, пов'язаних з рішенням проблем внутрішньо переміщених осіб в Україні.

За допомогою Реєстру громадяни зможуть отримати в електронному вигляді інформацію про склад і об'єми послуг, що належать і надаються. Також можлива інтерактивна електронна взаємодія з Минсоцполитики з питань безпосереднього отримання послуг.

Як пояснив Міністр соціальної політики Андрій Рева, Реєстр дозволяє вести електронний облік усіх внутрішньо переміщених осіб. Також він дає можливість обміну інформацією між Державною пограничною службою, органами Пенсійного фонду, Службою безпеки України і іншими. Повна інформація про кожного переселенця дозволить виявити тих, що ховаються під виглядом внутрішньо переміщених різних "зацікавлених" осіб. Держприкордонслужба зможе перевірити, чи не знаходився переселенець більше двох місяців на непідконтрольній Україні території. Таким чином, завдяки контрольованості цих процесів зменшаться можливості для зловживань. Завдання Минсоцполитики - встановити виплати внутрішньо переміщеним особам, а не тим, хто від їх імені намагається отримати гроші. Так, за інформацією СБУ на початок року, більше 400 тис. громадян, які отримували соціальні виплати, жодного разу не перетинали лінію розмежування. За даними Пенсійного фонду, після того, як була зупинена видача пенсій, з 460 800 внутрішньо переміщених осіб, виплати відновлені 143 тисячам, іншим - відмовлено. "Очевидно, пенсії виплачувалися на їх імена, а хто їх насправді отримував, сказати сьогодні неможливо", - зробив висновок Міністр.

За даними Минсоцполитики, в Україні налічується близько 1 млн 800 тис. внутрішньо переміщених осіб. Ця цифра не є остаточною. Точні дані про кількість ВПО оприлюднять не раніше грудня цього року.

Джерело: Минсоцполитики

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини