Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НААУ виведе адвокатів на протести

29 липня 2016, 17:11
2191
4
Автор:
Реклама

Раду адвокатів України на позачерговому засіданні 22 липня затвердили ряд заходів, спрямованих на боротьбу з порушеннями прав адвокатів. Документ передбачає адресні заходи проти порушників, а також юридичні інструменти і публічні кроки для привертання уваги до проблеми.

Зокрема, передбачена всеукраїнська акція адвокатів у приміщень регіональних прокуратур або обласних держадміністрацій одночасно в усіх регіонах, у офісів Генеральної прокуратури України, НАБУ або Адміністрації Президента. Передбачається також форма публічного вираження незгоди у формі адресних точкових акцій.

Також підготовлені звернення до політичних партій, представлених у Верховній Раді, і інших суб'єктів політичних стосунків з проханням про підтримку заходів, спрямованих на боротьбу з порушеннями прав адвокатів.

Крім того, передбачено проведення спільних заходів з усіма галузевими органами державної влади і місцевого самоврядування. Буде посилена координація і обмін інформацією між регіональними органами адвокатського самоврядування.

САУ ініціює створення відкритого обліку осібпричетних до порушення прав адвокатів і гарантій адвокатської діяльності. Будуть иницированы карні, адміністративні, дисциплінарні виробництва відносно порушників прав адвоката.

НААУ також продовжить інформувати про порушення прав адвокатів в Україні міжнародних партнерів.

Джерело: НААУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини