Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЕСПЧ відхилив скарги українців на обстріл із-за непредставлення доказів

Реклама

Європейський суд з прав людини відхилив скарги трьох українців проти України і Росії, що стосується руйнувань їх житла в ході проведення антитерористической операції із-за їх явної необгрунтованості.

Антон Лисной, Світлана Пивень і Володимир Анохин були представлені адвокатами. При цьому в обгрунтування порушень Конвенції не було представлено належних документів. До Суду були подані лише копії паспортів, фотографії зруйнованого будинку, доповіді ОБСЄ про ситуацію в східній частині України, а також роздруки з Інтернету, що стосуються цих подій.

У рішенні Суд відмітив, що є певні виняткові обставини, що знаходяться поза контролем заявників, і вони можуть зіткнутися з труднощами при представленні документальних доказів в обгрунтування своїх скарг. Тому існує практика застосування поблажливішого підходу, при якому обгрунтованим аргументом є посилання на такі обставини. Ці міркування ще актуальніші в умовах тривалого конфлікту, який і складає основу справжніх справ. Проте, Суд відмітив, що заявники не заявили про причини, по яких вони не представили яких-небудь відповідних документів, що підтверджують порушення Конвенції. Вони також не інформували Суд про будь-які спроби отримання хоч би фрагментарно документальних доказів, що підтверджують їх заяви.

Таким чином, Суд відхилив скарги, оскільки визнав їх необгрунтованими.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини