Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При продажі ТС видається акт огляду

22 липня 2016, 16:17
3545
1
Автор:
Реклама

Кабмін постановою від 13 липня 2016 року № 436 вніс зміни в Порядок державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів і мопедів.

У перелік документів, які підтверджують правомірність придбання транспортних засобівїх складових частин, що мають ідентифікаційні номери, включений договір комісії між власником ТС і суб'єктом господарювання, який за таким договором є комісіонером, і договір купівлі-продажу ТС, по якому продавцем є такий суб'єкт господарювання, підписані від імені підприємства уповноваженою особою і завірені печаткою (за наявності), - у разі продажу ТС суб'єктами господарювання, що здійснюють оптову і / або роздрібну торгівлю ТС на підставі договору комісії, ув'язненого з власником ТС.

Крім того, тепер визначає термін реєстрації ввезених ТС і здійснює інші формальності замість таможеных органів ГФС.

Також внесені зміни в Порядок здійснення оптової і роздрібної торгівлі транспортними засобами і їх складовими частями, що мають ідентифікаційні номери.

Так, встановлено, що суб'єкт хозяйствованяи повинен вести в письмовому і електронному виді журнал обліку також актів огляду реалізованого транспортного засобу (встановленої форми), актів технічного стану ТС або його складовій частині, що має ідентифікаційний номер.

Акт огляду реалізованого транспортного засобу - документ встановленої форми, що видається суб'єктом господарювання, який здійснює оптову і роздрібну торгівлю ТС, при укладенні договору купівлі-продажу транспортного засобу і вноситься у відповідний електронний реєстр.

Не допускається виправлення в цих актах. У разі помилки при видачі акту він анулюється в паперовому і електронному виді, після чого створюється новий акт, який і видається покупцеві.

У акті відображаються результати огляду ТС і звіряння ідентифікаційних номерів.

Підприємство, працівник якого підписав акт, несе відповідальність за відповідність ідентифікаційних номерів складових частин ТС номерам, вказаним в документах, наданих для державної реєстрації.

При продажі ввезеного з-за кордону ТС покупцеві видається митна декларація. Якщо оформлення здійснювалося по електронній митній декларації, суб'єкт господарювання вносить відомості про електронну митну декларацію в акт огляду реалізованого ТС. Також в акті вказується номерний знак "Транзит".

Також встановлено, що комісіонер невідкладно вносить в електронний реєстр акт технічного стану ТС або його складовій частині, що має ідентифікаційний номер.

Зміни набули чинності 22 липня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини