Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть відновити щорічний березневий перерахунок пенсій

15 липня 2016, 17:22
992
1
Реклама

Комітет ВР з питань соцполитики, зайнятості і пенсійного забезпечення розглянув законопроекти № 4608, № 4608-1, № 4608-2 (допрацьований) і № 4608-3, якими пропонуються заходи по поліпшенню пенсійного забезпечення.

За результатами розгляду Комітет рекомендує прийняти за основу як найбільш оптимальний законопроект № 4608-1 "Про внесення змін до деяких законів України відносно вдосконалення системи пенсійного забезпечення, встановлення єдиних принципів призначення пенсій і впровадження накопичувального рівня пенсійного страхування".

Цим законопроектом, який у разі прийняття набуде чинності з 1 липня 2017 року, пропонується відновити проведення щорічних перерахунків пенсій з 1 березня у зв'язку з ростом середньої заробітної плати в Україні.

Нагадаємо, березневий перерахунок пенсій було припинено в 2014 році до стабілізації економічної ситуації в країні.

Також пропонується врегулювати правовий пропуск, що виник з 1 червня 2015 року у зв'язку з відміною пенсійного забезпечення по "спецзакону". В той же час, для працівників, які вже відпрацювали у той час необхідний стаж і сплатили внески по підвищеній ставці, пропонується зберегти надані пенсійні гарантії.

Джерело: ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини