Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР ратифікувала Паризьку кліматичну угоду

14 липня 2016, 11:46
901
0
Реклама

Сьогодні, 14 липня, Верховна Рада ухвалила Закон про ратифікацію Паризької угодиспрямованого на боротьбу з глобальним потеплінням.

Угода прийде на зміну Кіотському протоколу і передбачає, що кожна сторона Конвенції ООН про зміну клімату робитиме певні кроки по боротьбі зі зміною клімату відповідно до своїх можливостей у світлі національних особливостей. Передбачається довгострокова стратегія низкоуглеродного розвитку.

Угода набуде чинності, коли не менше 55 Сторін Конвенції, на долю яких доводиться в сукупності не менше 55% загальних глобальних викидів парникових газів, здадуть на зберігання свої ратифікаційні грамоти, інструменти про прийняття, твердження або приєднання. Зараз 19 Сторін Конвенції, на долю яких доводиться в сукупності 0,18% загальних глобальних викидів парникових газів, вже ратифікували Угоду. Відомо, що процедура ратифікації Угоди пройшли Франція і Угорщина, інші держави-члени ЄС активно ведуть роботу в тому ж напрямі.

Україна не матиме фінансових зобов'язань у рамках Угоди. По аналогії з Кіотським протоколом залучення фінансової допомоги, ймовірно, здійснюватиметься через механізми добровільної співпраці. Також передбачається встановлення механізму сприяння скороченню викидів парникових газів і підтримка стійкого розвитку.

Читайте думку експерта : Паризька угода - прорив в міжнародному екологічному праві

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини