Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продовжено усунення з посади двох суддів

10 червня 2016, 17:23
760
0
Автор:
Реклама

10 червня 2016 року Вища кваліфікаційна комісії суддів України у зв'язку з притягненням до карної відповідальності усунула на 2 місяці Вознюка Сергія Михайловича від посади судді і голови Бориспільського міськрайонного суду Київської області. Суддя звинувачується в постанові свідомо неправосудної постанови, якою звільнив засудженого за скоювання злочинів, одно з яких є тяжким, від подальшого відбуття покарання у вигляді позбавлення волі за станом здоров'я.

Продовжений на місяць термін усунення Кренцеля Михайла Івановича від посади судді і голови Козовского районного суду Тернопільської області. Рішенням Комісії від 11 квітня 2016 року суддя був відсторонений від посади строком на два місяці. Він звинувачується в скоєнні злочину, передбаченого частиною третьої статті 368 Карного кодексу, а саме в отриманні неправомірної вигоди для себе за здійснення в інтересах того, хто пред'являє неправомірну вимогу, дій з використанням наданої йому влади, досконалому посадовцем, що займає відповідальне положення.

Джерело: ВККС

Також читайте про те, як ВСУ дозволив Сергію Воознюку оскаржити вирок прокуророві, який як було встановлено судом, сприяв приняию неправосудного рішення.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини