Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відміна оподаткування торкнеться не усіх пенсій

2 червня 2016, 13:20
1356
0
Реклама

Комітет ВР з питань податкової і митної політики рекомендує прийняти в другому читанні і в цілому законопроект № 4542 "Про внесення змін до Податкового кодексу України відносно звільнення від оподаткування пенсій".

Нагадаємо, законопроект був прийнятий за основу 19 травня і передбачає відміну оподаткування пенсій.

Всього в комітет при підготовці до другого читання поступили 32 пропозиції, з яких 11 враховано повністю, частково і по суті, 21 - відхилено.

Зокрема, враховано поправку № 5, згідно якої налогооблагаются суми пенсій (включаючи суму їх індексації) або щомісячного довічного грошового утримання, що отримуються платником податків з Пенсійного фонду України або бюджету, якщо їх розмір перевищує 10 розмірів прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність (з розрахунку на місяць), - в частині такого перевищення, а також пенсій з іноземних джерелякщо згідно з міжнародними договорами такі пенсії підлягають чи оподаткуванню обкладаються в країні їх виплати.

При цьому положення цього підпункту не застосовується до пенсій, призначених учасникам бойових дій, інвалідам війни і особам, на яких поширюється дія статті 10 Закону про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту.

Передбачається, що зміни набудуть чинності з першого числа місяця, що йде за місяцем публікації.

Джерело: ВР

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини