Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В п'ятницю Рада адвокатів обговорить ігнорування офіційної позиції НААУ по реформі

18 травня 2016, 12:40
755
4
Автор:
Реклама

Позачергове засідання Ради адвокатів України відбудеться в 10:00 20 травня 2016 року в готелі "Президент" (м. Київ, вул. Госпітальна, 12).

Голова НААУ, САУ Лідія Изовитова скликає позачергове засідання для обговорення і ухвалення рішення відносно ситуаціїрозробки, що склалася навколо процесу, і обговорення проекту змін до Закону "Про адвокатуру і адвокатську діяльність"ігнорування офіційно поданих пропозицій НААУ в цьому процесі.

НААУ стурбована номінальним характером участі представників адвокатури в розробці проекту. У Асоціації вважають, що дискусія про зміст документу перетворилася на формальність, оскільки ігноруються критичні зауваження і неприйняття професійним співтовариством багатьох його новел. НААУ побоюється, що законопроект після декількох раундів експертних обговорень, що проводяться Асоціацією юристів України спільно з робочою групою Радого з питань судової реформи перетвориться на иструмент руйнування незалежного інституту адвокатури і стабільної ефективної системи адвокатського самоврядування.

Під час засідання детально обговорять ключові розділи законопроекту : "Професійні права адвоката", "Гарантії адвокатської діяльності", "Адвокатське самоврядування", "Доступ до професії", "Дисциплінарна відповідальність" і "Фінансування".

Також заслуховуватиме проміжний звіт Тимчасової слідчої комісії з перевірки діяльності органів адвокатського самоврядування міста Києва на предмет дотримання ними у своїй діяльності приписів Закону "Про адвокатуру і адвокатську діяльність" і рішень найвищих органів адвокатського самоврядування.

Нагадаємо, САУ 23 квітня створила комісію з перевірки діяльності органів адвокатського самоврядування міста Києва, зокрема, кваліфікаційно-дисциплінарній комісії (зареєстрована як ОО Київська міська КДКА) через відсутність у неї належного статусу юридичної особи органу адвокатського самоврядування.

З порядком денним можна ознайомитися по посиланню

Джерело: НААУ

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини