Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Механізм обліку переселенців буде спрощений

17 травня 2016, 13:29
1068
2
Реклама

В результаті порушення термінів продовження дії довідок внутрішньо переміщених осіб місцевими управліннями Державної міграційної служби виникла критична ситуація, коли переселенці не можуть вчасно отримати покладені їм соціальні виплати. Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко вважає необхідним терміново виправити цю ситуацію і знайти той механізм, який в найкоротші терміни спростить процедуру обліку внутрішньо переміщених осіб.

Серед першочергових кроків, які необхідно здійснити, - передача повноважень по обліку ВПЛ місцевим органам влада і приведення усіх нормативно-правових актів у відповідність з Законом "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб".

До внесення відповідних змін до нормативно-правових актів Павло Розенко доручив ГМС і її територіальним підрозділам забезпечити неухильне виконання постанови Кабміну № 509згідно з яким ГМС зобов'язана ставити відповідні штампи на довідках переселенців.

"Ми не допустимо порушення соціальних прав переселенців. Усі соціальні виплати люди повинні отримати вчасно і в повному об'ємі" - підкреслив чиновник.

Також доручено посилити контроль за використанням бюджетних коштів, призначених для соціальних виплат переселенцям, щоб "не допустити перетікання засобів держбюджету на окуповані території і забезпечити права, своєчасну виплату пенсій і соцдопомогу тим людям, які переїхали на постійне місце проживання на підконтрольну українській владі територію".

Джерело: Урядовий портал


Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини