Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений санітарний регламент для дошкільних учбових закладів

13 травня 2016, 16:29
1357
0
Автор:
Реклама

Міністерство охорони здоров'я наказом від 24 березня 2016 роки № 234 затвердило Санітарний регламент для дошкільних учбових закладів.

Регламент визначає санітарно-епідеміологічні вимоги до дошкільних учбових закладів усіх форм власності (створених у тому числі в житлових і нежитлових приміщеннях)виконання яких дозволяє створити нешкідливі умови розвитку, виховання, навчання, режим роботи, умови для фізичного розвитку і зміцнення здоров'я я дітей.

Забороняється використання території, будівель, приміщень, споруд, устаткування дошкільних учбових закладів іншими юридичними і фізичними особами з метою, не пов'язаною з учбово-виховним процесом і життєдіяльністю дітей.

Виробники і постачальники харчових продуктів, питної води (у тому числі фасованою), нового ігрового і спортивного / фізкультурного устаткування, меблів, засобів навчання, комп'ютерної техніки, іграшок (ігор), поліграфічної продукції, предметів дитячої гігієни, миючих і дезинфікуючих засобів повинні інформувати про рискиякі може представляти ця продукція або їх відсутності.

Відповідальність за дотримання вимог Регламенту несуть засновник (власник) і керівник дошкільного учбового закладу.

З метою створення умов для впровадження инклюзивной форми освіти будівлі і спорудження дошкільних учбових закладів або будівлі і споруди, в яких вони розміщені, повинні відповідати положенням ДБН В. 2.2-13-2003 "Будівлі і споруди. Спортивні і фізкультурно-оздоровчі споруди"; ДБН В. 2.2-3-97 "Будівель і споруди. Будівлі і спорудження учбових закладів"; ДБН В. 2.2-17: 2006 "Будівель і споруди. Доступність будівель і споруд для маломобільних груп населення".

Регламент встановлює:

1) санітарно-гігієнічні вимоги до облаштування території, до освітлення, до змісту приміщень і устаткування, басейнів, до особистої гігієни персоналу, до організації фізичного виховання, до особистої гігієни дітей;

2) гігієнічних вимоги до будівель і приміщень дошкільних учбових закладів;

3) вимоги по водопостачанню, водовідведенню і опалювання, до організації живлення, до медичного обслуговування, оцінки стану здоров'я дітей, до распорядкк дня і навчання, організації життєдіяльності, рухової активності дітей;

4) легко-тепловий режим.

Санітарні норми для дитсадів 2013 року визнані такими, що втратили силу.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини