Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет схвалив проект про відшкодування збитку за житло, зруйноване під час АТО

13 травня 2016, 10:01
492
0
Реклама

Комітет ВР з питань будівництва і ЖКГ рекомендує прийняти за основу законопроект № 4301 про відшкодування збитку за зруйноване (знищене) або пошкоджене приватне житло особам, приватне житло або приватні домогосподарства яких були пошкоджені (зруйновані) під час проведення АТО.

Законопроектом передбачено здійснення компенсаційних виплат населенню для часткового відшкодування вартості будівництва і придбання житла замість знищеного, капітального і поточного ремонту пошкодженого житла, часткового відшкодування вартості зруйнованих або пошкоджених господарських приміщень, вартості майнащо знаходилося в зруйнованих об'єктах, які не підлягають відновленню і не придатні для подальшого проживання.

Згідно з проектом Закону, відшкодування збитків здійснюється за рахунок держбюджету за результатами обстеження спеціально створеною комісією об'єктів, розташованих в населених пунктах Донецької і Луганської областей. Розмір збитків у грошовому еквіваленті визначається комісією залежно від категорії ушкодження об'єкту житлового фонду.

Засоби для відшкодування можуть використовуватися виключно для будівництва або придбання житла, капітального або поточного ремонту.

На думку членів Комітету, ухвалення цього законопроекту можливе при доопрацюванні до розгляду в другому читанні з урахуванням положень альтернативного законопроекту № 4301-1о відшкодуванні збитків, заподіяних житлу населення внаслідок проведення АТО.


Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини