Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уточнені правила перевезення ж/д транспортом

26 квітня 2016, 09:04
600
0
Автор:
Реклама

Наказом від 15.03.2016 № 107 Мининфраструктуры затвердило зміни до Правилам перевезення пасажирів, багажу, грузобагажа і пошта залізничним транспортом.

Уточнено, що якщо пасажир не має засобів або відмовляється від оплати штрафу і проїзду, то він повинен залишити потяг на найближчій станції, де є зупинка. При цьому відповідальними особами ж/д транспорту оформляється протокол про адміністративне правопорушення.

Повернення платежів за повністю або частково не використані групові проїзні документи, оформлені за готівковий розрахунок або у безготівковому порядку, робиться перевізником на рахунок юридичної або фізичної особи.

Якщо пасажир пред'явив проїзні документи, інформація з яких не сприймається автоматизованою системою, і ці документи викликають підозру в їх достовірності, або пред'явив до повернення посадочний документ і системою дана відповідь, що цей документ має статус "використаний, погашений, повернений", той розгляд питання про повернення вартості платежів, що належать, здійснюється перевізником.

Перевізник на підставі письмової заяви пасажира і оригіналу проїзних документів зобов'язаний в 30-денний термін розглянути претензії і направити пасажирові платежі або мотивовану відмову.

Перевізник залежно від пасажиропотоку і місцевих умов може регулювати продаж проїзних документів на окремі потяги до/від станцій, які розташовані по маршруту дотримання потягу, за наявності альтернативних потягів до/від цих станцій

Платежі за непроследованное відстань при припиненні поїздки в дорозі дотримання виплачуються на вокзалі (станції), де пасажир припинив поїздку, або перевізником за письмовою заявою особи.

Розгляд питання про повернення платежів за проїзні документи, що мають відмітку про зупинку в дорозі дотримання і пред'явлені до повернення пізніше за 1 годину після відправлення потягу із станції, на якій здійснена зупинка, здійснюється перевізником. До проїзного документу з відміткою про зупинку додається заява особи, що здійснювала поїздку.

У випадку ушкодження або недостачі багажу перевізник на станції прибуття багажу виплачує пасажирові вартість втраченого або пошкодженого багажу згідно заявленої цінності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини