Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адвокати навчать прокурорів не порушувати їх права

1 квітня 2016, 16:13
1001
0
Автор:
Реклама

Заступник голови НААУ Валентин Гвоздий, голова комітету захисту прав адвокатів і гарантій адвокатської діяльності Ганна Колесник провели зустріч з представниками Генеральної прокуратури України.

Основною темою зустрічі був ріст порушень прав адвокатів. У тому числі обговорювалися порушення, допущені співробітниками правоохоронних органів.

Адвокати звернули увагу на конкретні акти, викладені в звіті НААУ за 2013-2016 рокипередавши його Генпрокуратурі. Представники ГПУ завірили, що ці матеріали будуть вивчені, а карним виробництвам, відкритим по деяких з приведених порушенням, приділять посилену увагу.

Під час зустрічі говорилося про посиленні контролю ГПУ над діями співробітників правоохоронних органів у частині дотримання прав і гарантій адвокатської діяльності. В той же час сторони погодилися, що негативний вплив на адвокатуру є результатом незавершеності реформи правоохоронної системи України.

За підсумками зустрічі досягнута попередня домовленість про те, що адвокати приєднаються до проведення учбових заходів для працівників прокуратури з тематики законодавства про адвокатуру і адвокатську діяльність. Також НААУ внесла пропозицію сформувати спільну робочу групу для комунікації по проблемах дотримання прав адвокатів.

Джерело: НААУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини