Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет ВР схвалив проект про впровадження електронного наказового виробництва

1 квітня 2016, 13:09
739
0
Реклама

Комітет ВР з питань правової політики і правосуддя рекомендує прийняти за основу президентський законопроект № 3769 про внесення змін відносно впровадження наказового виробництва.

Законопроектом пропонується ввести у цивільному і господарському судочинстві інститут електронного наказового виробництва з метою зниження навантаження на судову систему України, забезпечення своєчасного і ефективного захисту порушених прав і інтересів фізичних і юридичних осіб, зменшення витрат з держбюджету на зміст судових органів.

Передбачається, що розгляд господарських справ в порядку електронного наказового виробництва будуть віднесені до осудності господарського суду Чернігівської області, а розгляд цивільних - до осудності Броварського районного суду Київської області.

Народні депутати вважають, що введення європейської практики електронного судового наказу у рамках цивільного і господарського судочинства дозволить спростити і прискорити процес судового захисту порушених прав і законних інтересів осіб при стягненні безперечних грошових заборгованостей.

Джерело: ВР

Детальніше про проект читайте: Президент ініціював впровадження електронного наказового виробництва

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини