Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст уточнив нюанси атестації судових експертів

1 квітня 2016, 12:55
1213
0
Автор:
Реклама

Наказом від 18 березня 2016 року № 757/5 Мінюст уточнив деякі норми Положення про експертно-кваліфікаційну комісію і атестацію судових експертів.

Підготовка і стажування фахівцівякі мають намір отримати і підтвердити кваліфікацію судового експерта за програмою підготовки з теоретичних, організаційних і процесуальних питань судової експертизи, здійснюються Інститутом права і післядипломної освіти Мінюсту; по програмах підготовки відповідних експертних спеціальностей - науково-дослідними установами судових експертиз Мінюсту (НИУСЭ).

Програми підготовки (стажування) затверджуються головою Центральної експертно-кваліфікаційної комісії при Мінюсті (ЦЭКК) і передбачають проведення лекційних і практичних занять, підготовку проектів укладень і проведення їх рецензування.

Потім підготовки фахівцяякий не є працівником державної спеціалізованої установи, НИУСЭ подає в ЦЭКК заява про допуск до атестації, а також свідоцтво Інституту права і післядипломної освіти про проходження підготовки з теоретичних, організаційних і процесуальних питань судової експертизи і довідку про проходження підготовки з відповідних експертних спеціальностей і додаткові документи.

Після закінчення підготовки працівника НИУСЭ у експертно-кваліфікаційні комісій, які діють в НИУСЭ, подається заява про допуск до атестації, свідоцтво Інституту права і післядипломної освіти про проходження підготовки (стажування), представлення і характеристика підписуються його безпосереднім керівником, до яких додаються додаткові документи.

Висококваліфіковані судові експерти, які мають стаж роботи в державних спеціалізованих установах не менше 5 років, і які звільнилися з цих установ, і на підставі договорів з НИУСЭ здійснюють судово-експертну діяльність, працюючи в інших установах, на підприємствах, в організаціях або знаходячись на пенсії, можуть бути аттестованы експертно-кваліфікаційною комісією в НИУСЭ. Атестація здійснюється шляхом проведення кваліфікаційного іспиту. Ухвала комісії виноситься у відсутність судового експерта і оголошується відразу після його прийняття.

У разі припинення дії свідоцтва по одній з вказаних в нім експертних спеціальностей, судовому експертові видається нове посвідчення, в якому вказуються залишені експертні спеціальності і дата закінчення терміну дії, вказаної у свідоцтві, яке вилучається.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини