Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Напередодні Конференції з IT- праву: Асоціація юристів б'є рекорди акредитації

1 квітня 2016, 11:25
1634
1
Автор:
Реклама

Ми збиралися зробити пробний захід і вважати його успішними, якщо зберемо хоч би 60 платних учасників. Складно сказати, що зіграло більше, трендовость IT- тематики або наш підхід до формуванні програми.

Ще на перших зборах оргкомітету було твердо вирішено "дати бій" занудним конференціям, де спікерами виступають спонсори, теми доповідей вибирають вони ж, а в залі сидять їх конкуренти. Чогось дійсно корисного почути на таких юридичних конференціях складно. А нам хотілося зробити по-іншому, зробити як для себе.

Тому ми виділили дві групи очікуваних учасників, визначили найактуальніші для них питання, склали список прикладних тематик. І тільки після цього підбирали найбільш релевантних до тем і найбільш перевірених спікерів, яких попросили поділитися прикладними радами і лайф-хаками.

Перша група, для якої ми робимо захід, - це юристи, фінансисти і керівники продуктових і аутсорсинговых IT -компаний. Їх бізнес ріс дуже швидко і часто-густо не було часу на вирішення юридичних питань, але в якийсь момент масштаби IT- компаній почали притягати і інвесторів, і контролюючі органи. Продовжувати ігнорувати юридичні питання стало неможливо - наші колеги робили і продовжують виконувати титанічну роботу по захисту IT- бізнесу, його структуризації, організації договірної роботи з розробниками і замовниками. Саме ці питання і підніматимуться в першому потоці.

Друга група, це - юристи, які іноді стикаються з юридичними нюансами IT. Для них ми підготували другий потік з доповідями по спорах за доменні імена, електронних грошах і криптовалюте, а також про податкові нюанси придбання IT- продуктів.

Загалом, буде цікаво! Особисто мені довелося робити складний вибір - на яку з паралельних доповідей йти, адже і захист інтересів замовника в договорі з розробником, і правильне формулювання позовних вимог в доменних спорах - це дуже цікаві і актуальні теми, а спікери дійсно "з'їли собаку" у своїй справі.

Але це тільки почало - прогрес оточив нас технологіями і тепер складно знайти компанію, яка б взагалі не порозумівалася ні з ЭЦП, ні з онлайн тендерами, ні із створенням сайтів і інтернет-рекламою, ні з купівлею CRM або IP- телефонії. Складно юридично оформляти стосунки навколо речей, не розуміючи їх суті. Тому, ICT- комітет Асоціації юристів запускає проект How does IT work? - це щомісячні зустрічі для юристів, де технічні фахівці "на пальцях" пояснюватимуть суть технологій.

До речі, ще не пізно виграти квиток конференцію безкоштовно - в Facebook проходить розіграш, деталі якого доступні на сторіночці конференції з IT- праву.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини