Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначений порядок числення стажу держслужби

30 березня 2016, 12:15
3855
0
Реклама

Постановою Кабміну від 25 березня 2016 року № 229 визначений Порядок числення стажу державної служби відповідно до нової редакції Закону про держслужбу, який набуде чинності 1 травня.

Документами для визначення стажу держслужби являються трудова книжка, копія послужного списку, військовий квиток і інші документи, які відповідно до законодавства підтверджують стаж роботи (довідки, витягання з наказів, дані реєстру застрахованих осіб і тому подібне). За відсутності трудової книжки або відповідних записів в ній стаж держслужби обчислюється на підставі інших документів, виданих за місцем роботи, служби, а також архівними установами.

Стаж державної служби обчислюється відповідно до частини другої статті 46 Закону № 889 - VIII "Про державну службу".

У стаж державної служби зараховується:

- час перебування на посаді державної служби відповідно до Закону;

- час перебування на посаді народного депутата України;

- час перебування на посадах працівників дипломатичної служби;

- час перебування на посадах в органах місцевого самоврядування, передбачених Законом "Про службу в органах місцевого самоврядування";

- час перебування на посадах суддів;

- час перебування на посадах прокурорів;

- час перебування на посадах, на яких надаються військові і спеціальні звання;

- час професійного навчання державного службовця з відривом від служби, якщо не пізніше 75 днів після його завершення така особа повернулася на держслужбу, окрім випадків, встановлених законом;

- період, коли держслужбовець не працював з поважних причин, але залишався в трудових стосунках з державним органом;

- час перебування держслужбовця у відпустці по догляду за дитиною до досягнення ним 3-річного віку, а у разі, коли дитина потребує домашнього відходу, - у відпустці без збереження зарплати тривалістю, визначеною в медичному висновку, але не більше ніж до досягнення дитиною 6-річного віку;

- час перебування на посадах радників, помічників, уповноважених і прес-секретаря Президента України, працівників секретаріатів голови ВР, його першого заступника і заступника, працівників патронатных служб Прем'єр-міністра і інших членів Кабінету Міністрів, помічників-консультантів народних депутато, помічників і наукових консультантів суддів КСУ, помічників суддів, а також на посадах патронатных служб в інших держорганах.

Стаж державної служби обчислюється в днях, місяцях і роках.

Очікується, що встановлений механізм числення стажу держслужби істотно полегшить роботу служби управління персоналом кожного державного органу.

Облік стажу важливий при встановленні надбавки державному службовцеві за вислугу років і наданні додаткової оплачуваної відпустки.

Читайте також: Кабмін прийняв рішення для впровадження Закону про держслужбу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини