Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін затвердив правила реєстрації місця проживання

25 березня 2016, 15:08
15455
10
Автор:
Реклама

Постановою від 2 березня 2016 року № 207 Кабмін затвердив Правила реєстрації місця проживання і Порядок передачі органами реєстрації інформації в Єдиний державний демографічний реєстр.

У Правилах говориться, що реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання/перебування здійснюється виконавчим органом сільської, селищної або міської ради, сільським головою (у разі коли відповідно до закону виконавчий орган сільради не створено) на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, на яку поширюються повноваження відповідної сільської, селищної або міської ради.

Громадянин України, а також іноземець або особа без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, зобов'язані впродовж 30 календарних днів після зняття з реєстрації місця проживання і прибуття до нового місця проживання зареєструвати своє місце проживання.

Реєстрація місця проживання/перебування або зняття з реєстрації місця проживання особи здійснюється в день подачі обличчям або його представником документів. Реєстрація місця проживання за заявою особи може бути здійснена одночасно зі зняттям з попереднього місця проживання.

Реєстрація місця проживання здійснюється тільки за однією адресою.

Для реєстрації місця проживання особа або його представник подає:

1) заява;

2) документ, в який вносяться зведення про місце проживання;

3) квитанцію про сплату адміністративного збору;

4) документи, що підтверджують :

- право на проживання в житлі (наприклад, ордер, свідоцтво про право власності, договір найму (піднайму, оренди), рішення суду, що набрало законної сили, про надання обличчю права на вселення в житло і т. п.);

- право на перебування або узяття на облік в спеціалізованій соціальній установі, установі соціального обслуговування і соціального захисту особи, - довідка про прийняття на обслуговування в установі, закладі (для осіб, що перебувають на обліку в цих установах або установах);

- проходження служби у військовій частині, адреса якої вказується при реєстрації, - довідка про проходження служби у військовій частині (для військовослужбовців, окрім срочников);

5) військовий квиток або посвідчення про приписку (для громадян, що підлягають узяттю на військовий облік або що знаходяться на військовому обліку);

6) заява про зняття з реєстрації місця проживання особи (у разі здійснення реєстрації місця проживання одночасно зі зняттям з реєстрації попереднього місця проживання).

У разі подачі заяви представником особи додатково представляються:

- документ, що засвідчує особу представника;

- документ, що підтверджує повноваження особи як представника, крім випадків, коли заява подається законними представниками малолітньої дитини - батьками (усиновлювачами).

Забороняється вимагати для реєстрації місця проживання особи інші документи.


Також в постанові говориться, що передача інформації про реєстрацію/знятті з реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб з реєстрів територіальних громад у Єдиний госдемреестр здійснюється після введення в експлуатацію відповідних програмних засобів.

На період до 1 січня 2017 року інформація від виконавчих органів сільських, селищних, міських рад, їх посадовців, сільських голів, що здійснюють реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання/перебування в Єдиний госдемреестр може передаватися в паперовому і електронному виді.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини