Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується спростити українцям ввезення особистих авто з іноземною реєстрацією

18 березня 2016, 12:31
1953
0
Реклама

Внести зміни в статтю 380 Митного кодексу відносно створення сприятливих умов для використання автомобілів з іноземною реєстрацією пропонується законопроектом № 4223який подав до парламенту позафракційний депутат Віктор Балога.

Згідно з проектом, громадяни-резиденти будуть зрівняні в правах з громадянами-нерезидентами і отримають право на тимчасове ввезення на митну територію України транспортних засобів особистого користування без сплати митних платежів на строк до 1 року.

Очікується, що ухвалення законопроекту припинить конфлікти між громадянами, що використовують автомобілі з іноземною реєстрацією, і працівниками відповідних контролюючих і правоохоронних органів, зменшить черги в пунктах пропуску через державний кордон України, поліпшить імідж країни в очах туристів і мандрівників, а також екологічну ситуацію на межі.

Як мовиться в пояснювальній записці, чинне законодавство передбачає можливість тимчасового ввезення громадянами на митну територію України ТС особистого користування з іноземною реєстрацією на строк до 1 року, але діюча редакція статті 380 Митного кодексу робить її фактично неможливою в реалізації. Адже на відміну від громадян-нерезидентів, громадянин України може це зробити тільки після сплати усіх митних платежівякі згідно із законом підлягають сплаті при імпорті таких ТС. Фактично єдиним відносно прийнятним способом ввезення таких автомобілів залишається їх тимчасове ввезення в режимі транзиту під зобов'язання їх зворотного вивезення впродовж 5-10 днів залежно від території дії митниці. За останні роки кількість автомобілів, що ввозяться таким чином, нестримно зросла, тому проблема вимагає рішення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини