Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінохоронздоров'я стандартизує медичну допомогу при гикавці

22 лютого 2016, 16:49
1177
2
Реклама

Мінохоронздоров'я розробило і опублікував для обговорення проект наказу "Про твердження і впровадження медико-технологических документів по стандартизації медичної допомоги при гикавці".

Заплановано ствердити Уніфікований клінічний протокол первинної медичної допомоги "Гикавка"також передбачається розробка локальних протоколів меддопомоги, впровадження і моніторинг їх дотримання.

Протокол призначений для лікарів загальної практики, сімейних лікарів, терапевтів, педіатрів, лікарів, що здійснюють госпдіяльність по медичній практиці як ФОП, середнього медичного персоналу, інших медичних працівників, які беруть участь в наданні первинної медичної допомоги пацієнтам з гикавкою.

Такий документ допоможе лікареві визначити тактику по веденню хворого з короткочасними епізодами гикавки або стійкою гикавкою.

У пояснювальній записці до проекту говориться, що на сьогодні немає статистичних даних про поширеність гикавки серед населення України, оскільки причиною гикавки можуть бути різні стани. При цьому сімейні лікарі потребують уніфікованого підходу до діагностики причин гикавки і надання симптоматичної допомоги при цьому стані.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини