Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть унормировать державні символи в одному законі

22 лютого 2016, 16:01
814
0
Реклама

До парламенту поступила ще одна ініціатива по узаконенню державної символіки України.

Нагадаємо, в першому читанні прийнятий урядовий законопроект про Прапора також зареєстрований депутатський законопроект про Герб.

Тепер же група депутатів запропонувала ухвалити закон про усі символи відразу - в законопроекті № 4103 "Про державні символи України" містяться положення відносно опису Державного Прапора, Державного Герба і Державного Гімну, визначаються загальні вимоги до їх використання, випадки їх постійного і тимчасового встановлення, встановлюються гарантії правового захисту.

По суті, норми відносно Прапора копіюють вищезгаданий урядовий проект - особливості використання, захисту, присяга на вірність і так далі. Зображення Герба, великого і малого, такі ж як у вищезгаданому окремому проекті про Герб. А текст Гімну не відрізняється від нинішнього.

КоАП пропонується доповнити новою статтею "Порушення вимог використання державних символів України":

- недотримання вимог Закону "Про державні символи України" відносно обов'язкового використання державних символів України
тягне попередження або накладення штрафу на посадовців від 3 до 10 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян;

- порушення вимог по використанню державних символів України не за призначенням або способом, що виражає нешанобливе відношення до них, тягне накладення штрафу від 1 до 5 неоподатковуваних мінімумів; а якщо ці дії здійснені посадовцем - штраф від 3 до 10 неоподатковуваних мінімумів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини