Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вирішено, як повертаються засоби, помилково зараховані до бюджетів на непідконтрольній території

8 лютого 2016, 13:31
621
0
Автор:
Реклама

Наказом від 5 січня 2016 року № 1 Мінфін затвердив Зміни до Порядку повернення засобів, помилково або надмірно зарахованих до державного і місцеві бюджети.

У випадках повернення платежів, які зараховані до місцевих бюджетів, а також платежів, що підлягають розподілу між державним і місцевими бюджетами, орган, контролюючий стягування надходжень бюджету або який здійснює облік заборгованості в розрізі позичальників, передає представлення на узгодження відповідному місцевому фінансовому органу.

У разі припинення діяльності відповідних місцевих фінансових органів адміністративно-територіальних одиниць Донецькою і Луганською областейна території яких органи держвлади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, орган, контролюючий стягування надходжень бюджету або який здійснює облік заборгованості в розрізі позичальників, передає представлення на узгодження відповідним місцевим держадміністраціям і виконавчим органам міськрад. Вказані органи впродовж 2 робочих днів погоджують представлення шляхом завірення підписом керівника, скріпленою гербовою печаттю, і не пізніше наступного робочого дня після узгодження повертають органу, що подав представлення, для подальшої передачі в органи Казначейства.

У разі недостатності або відсутності поточних надходжень на відповідних рахунках по надходженнях місцевих бюджетів на непідконтрольній території органам Казначейства тимчасово до відновлення діяльності органів місцевого самоврядування Донецької і Луганської областей надається право на повернення засобівпомилково або надмірно зарахованих до місцевих бюджетів на непідконтрольній території. Таке повернення здійснюється шляхом списання засобів з рахунків, відкритих для зарахування засобів загального і спеціального фондів відповідних місцевих бюджетів, в межах наявних залишків засобів на таких рахунках без напряму звернення на підкріплення засобами цих рахунків.

Повернення засобів, помилково або надмірно зарахованих на рахунки по обліку власних надходжень бюджетних установ, здійснюється органами Казначейства на основі платіжних доручень бюджетних установ - власників рахунків, в призначенні яких обов'язково вказуються номер і дата документу, згідно з яким були зараховані такі засоби, і в межах наявних залишків бюджетних коштів на відповідних рахунках.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини