Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Припинено надання послуг ЭЦП юрилицам, зареєстрованим після 1.01.2016

4 лютого 2016, 10:45
2995
0
Реклама

ГФС повідомляє, що у зв'язку з набуттям чинності з 1 січня 2016 року нової редакції Закону "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців і громадських формувань" змінена процедура державної реєстрації юридичної особи. Зокрема, виключена норма про повернення другого екземпляра засновницького документу (положення, статут, зміни в статут і тому подібне) з відміткою державного реєстратора.

Відповідно до Правилами посиленої сертифікації (наказ СБУ від 13.01.2005 № 3)встановлення юридичної особи здійснюється по його засновницькими документами (положення, статут юрособи і тому подібне) або копіям таких документів, нотаріально засвідченим відповідно до законодавства.

Тому, враховуючи відсутність нормативно-правових актів, регулюючих порядок ознайомлення третіх осіб із засновницькими документами, що надаються для здійснення держреєстрації юридичної особи, АЦСК ИСД ГФС вимушений тимчасово припинити надання послуг електронному цифровому підпису юридичним особам, зареєстрованим після 01.01.2016а також тим, які вносили зміни в засновницькі документи починаючи з 01.01.2016.

Для захисту законних прав суб'єктів господарювання і прискорення вирішення зачеплених питань Державною фіскальною службою спрямовано офіційні запити в контролюючий орган. Після отримання відповідних роз'яснень буде розглянуто питання про порядок подальшого обслуговування вказаних вище підприємств, про що буде повідомлено додатково.

Джерело: ГФС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини