Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть змінити систему регулювання економіки

16 січня 2016, 16:00
1093
0
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 3766 "Про зміну системи регулювання економіки". Ініціатори проекту - нардепи Оксана Проданий (БПП), Олександра Кужель (Батькивщина), Віктор Галасюк (РПЛ), Оксана Юринец (БПП).

Мета проекту - скорочення кількості регуляторних документів, забезпечення державою безпеки споживачів і захисту права власності, усунення зайвого регулювання господарської діяльності.

Як мовиться в пояснювальній записці, депутати хочуть замінити "існуючу сьогодні корупційну регуляторну систему" на "систему забезпечення державою безпеки товарів і послуг, що вироблюваних і продаються в Україні".

Так, законопроектом пропонується відмінити дія положень законодавчих актів (згідно з переліком, що додається) відносно отримання суб'єктами підприємницької діяльності дозвільних документів і якими встановлені інші норми, регулюючі госпдіяльність.

У пропонованому переліку - кодекси Водний, Земельний, Лісовий, про надра і цивільного захисту, Декрет Кабміну про систему валютного регулювання, Закон про автомобільний транспорт, Закон про авторське право, Закон про адвокатуру, Закон про Антимонопольний комітет, Закон про банки, Закон про дозвільну систему у сфері госпдіяльності, Закон про зайнятість, Закон про захист прав споживачів, Закон про зовнішньоекономічну діяльність, Закон про нотаріат, Закон про оренду землі, Закон про рекламу, Закон про страхування, закон про телекомунікація, закон про цінний папір і багато інший, увесь 90 пунктів.

При цьому передбачається, що цей перелік актів не є вичерпним і може бути доповнений впродовж терміну реалізації положень закону.

Втратять силу положення законів з переліку через рік з моменту набуття чинності закону, а до цього Кабмін отримає півроку (з моменту набуття чинності закону) на підготовку законопроектів про видачу дозвільних документів відповідно до європейських норм і правилами, враховуючи забезпечення безпеки споживачів. Також необхідно буде розробити законопроект відносно реформування органів виконавчої влади в частині розподілу повноважень.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини