Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ID- карти доки видаватимуть тільки 16-річним

5 січня 2016, 17:07
3194
2
Реклама

11 січня 2016 року Міграційна служба починає введення паспорта громадянина України у вигляді пластикової картки (ID- карти).

Але на першому етапі новий документ оформлятиметься безкоштовно тільки громадянам, які досягли 16-річного віку і оформляють паспорт громадянина України уперше.

При цьому устаткування для оформлення нових паспортів є не в усіх підрозділах ГМС. Там, де такого устаткування немає, громадянам тимчасово видаватимуться паспорти старого зразка (книжечки).

Для оформлення першого паспорта громадянина України по досягненню 16-річного віку необхідно звернутися в підрозділ ГМС за місцем проживання і надати свідоцтво про народження. У разі оформлення ID- карти (за наявності технічної можливості) фотографії надавати не треба.

А для проведення заміни старих паспортів у формі книжечок на ID- карти необхіднощоб Верховна Рада прийняла урядовий законопроект № 3224 "Про внесення змін до деяких законів України відносно документів, що підтверджують громадянство України, засвідчують особу або її спеціальний статус".

Втім, в ГМС сподіваються, що такий закон парламент прикмет вже у кінці січня - початку лютого.

Джерело: ГМС

Читайте також:
Пластикові паспорти оформлятимуться з 16 років
Заява на оформлення пластикового паспорта можна подавати з 11 січня.
Яку інформацію внесуть в пластиковий паспорт?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини