Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Доручення на автомобіль не породжує право власності, - ВСУ

5 січня 2016, 12:44
3897
0
Автор:
Реклама

Верховний Суд України на засіданні Судової палати у цивільних справах 16 грудня 2015 року розглянув справу № 6-688цс15 про визнання права власності на автомобіль, який, за словами позивача, придбаний в 2010 році за договором купівлі-продажу, за угодою сторін оформленому у вигляді доручення (на право управління і розпорядження автомобілем строком на 10 років з правом передоручення) і підтвердженому нотаріально завіреною розпискою.

При расссмотрении була сформульована правова позиція, згідно якої видача доручення на володіння, користування і розпорядження транспортним засобом без належного укладення договору купівлі-продажу цього транспортного засобу не може вважатися укладеним відповідно до закону договором.

Доручення не є основою для придбання права власності на транспортний засіб особою, це доручення що отримало.

Відмітимо, позов про визнання права власності був поданий набувачем авто у зв'язку з тим, що відносно його реального власника відкрито старанне виробництво про стягнення заборгованості і накладений арешт на спірний автомобіль.

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини